Hondennamen

hondennamen

Je hebt een hond gekocht en bent nu op zoek naar een naam. Je zal hem immers tallozen keren moeten roepen. Een hondennaam mag mooi en origineel zijn, maar denk er ook aan dat het praktisch moet zijn. Hier volgen enkele tips om het je gemakkelijker te maken bij het kiezen uit verschillende hondennamen.

Kort en duidelijk

De naam moet kort en duidelijk zijn zodat je hond dit commando goed verstaat. Namen met één of twee lettergrepen werken het beste.

Kies een naam met weinig medeklinkers en veel klinkers omdat dit goed in het gehoor ligt en gemakkelijk herkenbaar is.

Let ook op dat de namen niet rijmen op andere commando’s zoals “blijf” of “zit”.

Stamboom

Echte rashonden hebben een stamboom en een rasboek. In dit boek staan alle honden van een bepaald ras met al hun nakomelingen. Honden die hierin ingeschreven zijn moeten een naam hebben waarvan de eerste letter afhangt van het geboortejaar. Zo kan het zijn dat in 2010 de letter E aan de beurt is. Elk jaar schuift de letter op met het alfabet.

Mensennamen

Wil je je pup noemen naar een familielid of vriend? Vraag dit eerst even na. Ben je vaak in die persoon zijn of haar buurt, kan dit voor verwarring zoeken als je je pup wilt roepen. In sommige culturen kan dit zelfs een belediging zijn.

Landen

Sommige baasjes noemen hun pup volgens zijn afkomst. Heb je een Shiba Inu gekocht? Dan kan je kiezen voor een Japanse naam. Een voorbeeld van een Japanse naam is Akira.

Mythologische achtergrond

Je kan je hond ook noemen naar bepaalde sprookjes en verhaaltjes. Laat je inspireren door helden, koninginnen of tovenaars. Zo kan je een bijzonder slimme hond Merlijn noemen.

Grootte

Denk er aan dat jouw pup groot wordt. Een naam kan schattig zijn voor een kleine puppy maar als hij als volwassene hond 40 kilogram zal wegen kan dit raar overkomen.